Közlemény

hasznos tudnivalók a koronavírus kapcsán

Elvtársak!

Egy igen különleges helyzet állt elő Magyarországon és az egész világon. Országainkban egy olyan járvány terjed, amiről még nem tudunk eleget ahhoz, hogy hatásos ellenszert fejlesztve védekezhessünk ellene. Emiatt pedig sajnos igen sok félreértés, álhír, alaptalan aggodalom lepi el Magyarországot.

Abban biztosak lehetünk, hogy a követőink korosztályában életveszélyről nincs szó, ugyanakkor az is vitathatatlan, hogy a gyengébb immunrendszerűek, a krónikus betegek és a szebb életkort megéltek számára jóval nagyobb a kockázat. Az ő érdekükben nekünk is komoly áldozatokat kell hoznunk, de ne feledjük, ezzel sok tízezer elvtársunk életét mentjük meg.

A közoktatásban és a munkahelyeken is sok a kérdőjel. Látjuk, hogy ez az év már bőven nem lehet olyan, mint 2019 volt. Bár a nyáron fellélegezhettünk, most úgy fest, hogy ideje újra odafigyelnünk magunkra és egymásra.

Ne feledjétek: ha lehetőségetek van rá, mindenképp kerüljétek a zsúfolt helyeket, tömegközlekedési eszközöket, háziorvosi rendelőket. Ha pedig mindenképp mennetek kell valahova, a maszkot semmiképp se felejtsétek el. Bár a rendelet szerint csak a boltokban és a tömegközlekedésen kellene hordani, azt javasoljuk, hogy akkor is maradjon rajtatok maszk, ha egy zsúfoltabb utcán, a mozgólépcsőre várva, vagy épp egy bevásárlóközpont előtt sétáltok végig, ahol sok ember állhat egy rakáson.

Akármennyire is fájdalmas lehet most kihagyni utazásokat, programokat, higgyétek el: jelenleg nincs értelme kockáztatni, és nincs az az összeg, ami miatt inkább egy bizonytalan kiruccanást kellene választanotok, mintsem a saját egészségeteket és a szeretteitek biztonságát.

Ha rendszeresen vagytok idősebb, kiszolgáltatottabb immunrendszerű emberek közelében, kérjük, legyetek nagyon óvatosak! Ha betegnek érzitek magatokat, semmiképp se találkozzatok velük! Ha nincsenek tüneteitek, akkor is tartsatok nagyobb távolságot, ha köhögnötök / tüsszentenetek kell, és azt ne a kezetekkel, hanem a könyökhajatotokkal takarjátok inkább.

Amikor csak tehetitek, mossatok kezet, jó alaposan, szappannal, fertőtlenítővel, legalább 20 másodpercen keresztül. 

Vigyázzatok magatokra, és ami talán még fontosabb – vigyázzatok egymásra!

Üdvözlettel,

Szocialista mémgyár